пятница, 14 апреля 2017 г.

Виховний захід до Дня пожежної охорони

17 квітня, відповідно до Указу Президента України від 11 жовтня 2013 року № 555/2013, відзначається професійне свято – День пожежної охорони. Це свято тих, хто щодня ризикуючи власним життям, рятує сотні інших, ліквідовує пожежі, наслідки стихії. Основним гаслом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій є: «Запобігти, врятувати, допомогти».
Щоденно на цілодобовому чергуванні по всій Україні несуть службу близько 7,5 тисячі рятувальників та 2,5 тисячі одиниць спецтехніки, які здійснюють в середньому 1500 виїздів за добу. Один день роботи вогнеборців-рятувальників – це сотні ліквідованих пожеж, десятки врятованих життів, будівель та техніки, знешкоджених боєприпасів.
Пожежник – професія, яка не знає вихідних та свят. Це самовіддана праця 24 години на добу, сім днів на тиждень. Вогнеборці Служби порятунку – це висококваліфіковані професіонали, самовіддані, сумлінні люди, які відповідально ставляться до своїх службових обов’язків.


14 квітня до Дня пожежної охорони у Полянському НВК члени учнівського об’єднання «Максимум» провели вікторину-змагання юних пожежників "Будь обережним з вогнем" для учнів молодших класів.
Міністр освіти, Нікітчук Катерина, Міністр національно-патріотичного виховання, Павельчук Катерина, Міністр преси та інформації, Павельчук Богдана провели з дітьми бесіду про стан пожежної безпеки в районі, назвали основні причини пожеж. Учні, ще раз змогли повторити Правила поженої безпеки та попереджувальні і заборонні знаки пожежної безпеки. Юні пожежники взяли участь у різноманітних конкурсах: вчилися викликати пожежну команду правильно; находили вихід із складних ситуацій при надзвичайних ситуаціях; відгадували загадки про пожену безпеку; демонстрували, як не потрібно робити, щоб не сталося пожежі; хлопці вправно віджимались, вчилися затримувати дихання, як справжні пожежники. Наприкінці заходу діти грали в цікаву гру “Оце я, о це ми, оце друзі всі мої”.
Діти запевнили організаторів свята, що будуть вивчати і дотримуватись Правил пожежної безпеки та деякі хлопці в майбутньому поповнять ряди працівників служби.
Міністр преси та інформації,
Павельчук Богдана

Комментариев нет:

Отправить комментарий